Október 18-án volt a feladattervünkben tervezett vidéki látogatások első eseménye. Debrecenbe látogattunk, sajnos főleg csak fővárosiak. Aki ott volt (22 fő), az nagyon jól érezte magát.

Házigazdánk Vörös Mária volt, aki igazi lokálpatriótaként tartalmas egész napos programot szervezett az ország második legnagyobb városa fő nevezetességeinek megismerésére. Gyönyörködhettünk a Munkácsy-trilógia világhírű festményeiben. Érdekesek voltak a város legnagyobb múzeumának további gyűjteményei is. A múzeumi séta után kellemes beszélgetés közben költöttük el ebédünket. Délután első programunk a Nagytemplom meglátogatása volt. Idegenvezető segítségével a templom múltjának és architektúrájának megismerése mellett megnézhettük azt a karosszéket, melyben ülve Kossuth Lajos felolvasta 1849. április 14-én a Függetlenségi Nyilatkozatot. Érdekes volt a magasból látni a templom fa tetőszerkezetét. Aztán végigsétálhattunk a sokszor látott óra feletti tetőjárdán, ahonnan gyönyörű kilátás nyílott minden irányban a városra.

Ezután kivillamosoztunk a Nagyerdőbe, hogy ott kellemes sétával megismerjünk néhány szép helyet. Ez a séta sajnos nagyon rövidre sikerült azoknak, akik a délután 5 órai vonattal tervezték a hazatérést. Többen tovább maradtak. 

Szép napunk volt.

A kirándulásról készült fotókat a honlapon, a Fotóalbumban láthatjátok.