Az Egyesület ez évi költségvetési tervében a Közgyűlés kiemelt programként fogadta el egy  hajókirándulás megrendezését.
A szervezést követően meghirdetett kirándulás iránti nagy érdeklődést mutatja, hogy szeptember 14-én 10 órakor 90-en szálltunk fel a Vácra induló “Nagymaros” nevet viselő két szintes hajóra. A reggeli esős idő miatt legtöbben a kényelmes zárt térben utaztak, de voltak akik végig kitartottak a fedélzeten, ahonnan még inkább lehetett csodálni a Dunát, a Szentendrei szigetet és part menti településeket.
Több mint 2 órás hajózás után megérkeztünk Vácra. Itt szerencsére már napfényes idő fogadott bennünket. A nagy létszám miatt 30 fős csoportokat képezve három idegenvezető ismertette meg velünk a  a város történelmét, nevezetes épületeit és gyönyörű főterét. A több mint egy órás program után mindenki választhatott, hogy a város további felfedezésével, ebédeléssel vagy esetleg  Duna parti sétával tölti a szabadidőt. Hajónk délután 4 órakor indult vissza Budapestre.
Az oda-vissza összesen négy órás hajóút vidám hangulatban gyorsan telt, kihasználva az időt pótolhatatlan baráti beszélgetésekre, közös emlékek felidézésére, újonnan belépett  tagtársakkal való megismerkedésre és egyesületi témák megvitatására is.
 
Reméljük az elmúlt két év viszontagságai után mindenkinek kellemes élmény marad a Kollégákkal együtt töltött nap!
 
A kirándulásról készült fotókat a honlapon a Fotóalbum menüpontban találjátok!
 
Elnökség