Kedves Tagtársaink!
 
Szomorúan tudatjuk Veletek, hogy dr. Csépán Mária Magdolna tagtársunk 2022-ben elhunyt. 

dr. Csépán Mária Magdolna az ÁSZ alapításától közel két évtizeden át, egészen nyugdíjazásáig, az egészségügyi és társadalombiztosítási terület ellenőrzési osztálynak volt a vezetője.  

Érdekes és értékes személyiség volt. A KNEB-ből alapító tagként került az ÁSZ-hoz. Kitűnően felkészült szakembernek és magas követelményeket támasztó vezetőnek ismertük, aki minden munkájában következetesen érvényesítette a „célszerűség, szabályszerűség, eredményesség” értékrendjét. A magyar egészségügyi és társadalombiztosítási rendszert kiválóan ismerte, és az ott tapasztalt egyre mélyülő válságjelenségek fokozták rossz hangulatát. Egyéni igazságérzetét egyre nehezebben hozta összhangba a hivatali-intézményi szerepével.  A beosztottjaival segítő, jó szándékú volt, de ha – akár szakmailag, akár emberileg – csalódott, nem tudta véka alá rejteni. Öntörvényűsége és szókimondása miatt – főleg pályája utolsó időszakában – nem tartozott az általánosan szeretett vezetők közé. Népszerűségre sosem törekedett, többnyire a munkahelyi-társasági élettől is távol maradt. 

 Az Állami Számevőszék Nyugdíjasai Egyesületének tagja volt, de annak életében nem vett részt, így haláláról is csak megkésve értesültünk. Hamvait az Új Köztemetőben 2022, június 30-án helyezték el, ahol néhány hozzá szakmailag és emberileg közelálló tagtársunk búcsúzott tőle Egyesületünk nevében.

Emlékét megőrizzük, nyugodjék békében.  

Elnökség